• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srbija nikome ne preti, niti se plaši begunaca od pravde

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je saopštio danas povodom izjave Ramuša Haradinaja da će, ako postane premijer, a Srbija ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu, da Srbija nikome ne preti, niti se plaši pretnji begunaca od pravde.
“Ova provokativna najava Ramuša Haradinaja je samo još jedna potvrda koliko je puštanje osumnjičenih za najteže zločine na slobodu pretnja za mir i stabilnost u regionu”, ističe Đurić u saoštenju.

On napominje da je na Kosovu i Metohiji počela predizborna kampanja i veruje da će se albanski političari utrkivati u ratobornosti, jer separatisti i presvučeni teroristi nemaju biračima ništa drugo da ponude.

“Separatizam je albanskom narodu na Kosovu i Metohiji doneo samo siromaštvo i odlazaku ekonomsku emigraciju kao jedinu šansu za preživljavanje. Separatizam je dobro doneo jedino vođama separatista, koji su se preko noći od lažnih marksista i sledbenika Envera Hodže preobrazili u milionere i milijardere, a sada te milione i milijarde stečene na krvi Srba i Albanaca na izborima treba braniti mržnjom i ludošću”, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića.

Comments

Pročitaj još