• Početna>
  • Vesti>

Dedić:”Danas ste svi pobednici- učesnici krosa RTS-a kroz Sbiju”

Preko 1000 mališana,predškolaca  , učenika specijalne skole I učenika osnovnbih I srednjhih  mitreovačkih škola danas je trčalo na treadicionalnom” Krosu RTS-a kroz Srbiju” i u našem gradu. Staza kod Hrama Sv. Dimitrija bila je puna dece ,ali i nastavnika , učitelja koji su ih podržali . Ispred organizatora deci se obratio predsednik Preivremenog organa  Aleksandar Spiric koji je rekao da je ovo izuzetna prilika da se okupljamo već dvadesetšestu godinu za redom i imajući u vidu da je ovo potvrda našeg postojanja na prostorima Kosmeta , jer trčimo zajedno sa svom decom u Srbiji u isto vreme a to je dovoljan dokaz našeg postojanja u sastavu Srbije.

“Danas  ste svi pobednici ,a sport je sastavni deo vašeg života” rekla je pozdravljajući decu u ime Ministarstva prosvete , nauke i tehnološkog razvoja Jasmina Dedić,naćelnica Školske Uprave Ministarstva prosvete u Kosovskoj Mitrovici.

Učenik prvog razreda OŠ “Branko Radičević”, Mateja Jakšić, osvojio je prvo mesto. Pobedu je, kaže, očekivao.

“Pripremao sam se, bio sam brz i očekivao sam da ću da pobedim,” kazao je Mateja koji već tri i po godine trenira fudbal.

Učenica četvrtog razreda OŠ Branko “Radičević”, Nina Zaporožac, nakon osvojenog prvog mesta, istakla je da je srećna:

“Nisam se mnogo spremala, a nisam se ni nadala pobedi. Mnogo sam srećna.”

 

Comments

Pročitaj još