Đurić sa studentima američkog univerziteta Karolina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas grupu studenata američkog univerziteta Klemson iz Južne Karoline, koji se nalaze u studijskoj poseti Srbiji.

Đurić je studente upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i njegovim perspektivama, kao i sa političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je uveren u mogućnost stvaranja političke klime u kojoj će Beograd i Priština moći da efikasno sarađuju, bez obzira na trajno neslaganje po pitanju statusa južne srpske pokrajine.

Efikasnost i doseg dijaloga Beograda i Prištine zavisiće, prema njegovim rečima, upravo od sposobnosti da se neslaganje po pitanju statusa što više izoluje, kako bi se postigao konkretan napredak u stvaranju uslova za što normalniji i prosperitetniji život ljudi na Kosovu i Metohiji.

Đurić se posebno osvrnuo na težak položaj srpskog naroda u pokrajini i probleme koji se, zbog loše socio-ekonomske situacije na Kosovu i Metohiji i snaženja verskog radikalizma, mogu preliti na širi region i ostatak kontinenta.

Comments

Pročitaj još