Đurić Gorancima čestirao Đurđevdan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas predsedniku Privremenog organa Opštine Gora Ademu Hodži i svim pripadnicima goranskog naroda Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.

Đurić je u čestitki naveo da je nevolja Gorance i Srbe kroz istoriju povezala neraskidivim sponama, te da se i danas dva naroda na Kosovu i Metohiji suočavaju sa sličnim izazovima.

„Nepokolebljivu privrženost svojoj državi Srbiji narod Gore pokazao je mnogo puta do sada, pa i na proteklim predsedničkim izborima, što je dostojno poštovanja i divljenja. Lojalnost Srbiji je Gorance neretko koštala i njihovih života, a Vlada Republike Srbije i srpski narod to nikada neće zaboraviti“, naveo je Đurić u čestitki.

Prema njegovim rečima, Goranci i Srbi na Kosovu i Metohiji osećaju uzajamno poštovanje i prijateljstvo, koje je učvršćeno zajedničkim stradalništvom i osećajem obespravljenosti.

„Naša dva naroda dele iste vrednosti i potrebu da u negostoljubivom okruženju očuvaju svoj identitet i elementarna prava, a Republika Srbija će za prava i interese Goranaca nastaviti da se bori u svakoj prilici. Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ja lično spremni smo da uvek pružimo pomoć i podršku stvaranju uslova za bolji život svih Goranaca“, poručio je Đurić.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."