Uručena jaja korisnicima Narodne kuhinje

Korisnici Narodne kuhinje primili su danas po gajbu jaja uoči vaskršnjih praznika.

Portparol Privremenog organa Sergej Zaporožac objasnio je da je ova inicijativa potekla od Kancelarije za mlade kako bi se, bar na simboličan način, pomoglo onima kojima je pomoć neophodna.

“Na osnovu zahteva ove kancelarije Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica je doneo odluku da pomogne kancelariji za mlade kako bi oni pomogli korisnicima Narodne kuhinje. Na ovaj način Kancelarija za mlade poručuje da mladi nisu tu samo da grade sopstvene karijere, već su tu I da pomognu onima kojima je pomoć neophodna. Kancelarija neće stati sa ovakvim inicijativama već će I u narednom period raditi I pomagati svima kojima je pomoć neophodna” rekao je Zaporožac.

Korisnici Narodne kuhinje su zahvalni na ovom gestu.

“Puno sam zahvalna Opštini. Nama je ovo super. Za mene je ovo dosta. Narodna kuhinja je dobra, I hvala im na svemu” rekla je Kruna Kostić.

“Puno mi znači ova pomoć I dobro je što ima ko da nam pomogne. Ovo je dobro za nas koji ne možemo da kupimo, I zahvaljujem se svima. U Narodnoj kuhinji mi je fino, hrana je dobra. Zahvalna sam Opštini I Centru za socijalni rad I ljudima iz Kuhinje koji nam daju hranu. Ova jaja su nas malo obradovala pred Uskrs” kazala je Snežana Kostić.

Narodna kuhinja ima oko 70 korisnika, a sredstva za funkcionisanje obezbeđuje lokalna samouprava.

Comments

Pročitaj još