Spirić uručio poklone deci sa smetnjama u razvoju

Predsednik privremenog organa Opštine kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić danas je uručio poklone deci sa smetnjama u razvoju u prostorijama Centra za baznu rehabilitaciju.

Spirić je konstatovao da je položaj osoba sa invaliditetom u našem gradu na višem nivou nego što je bio u predhodnim godinama.

“Naša briga je da brinemo o svim građanima, a kada govorimo o Centru za baznu rehabilitaciju znamo da ima važnu ulogu obrazovnom sistemu. Značajno je da postoji ova ustanova I takođe je mnogo bitno da ova deca imaju podjednaka prava. Trudimo se da u kontinuitetu pomažemo osobama sa ograničenim sposobnostima” rekao je Spirić.

Spirić je istakao da oni žive sa nama a ne pored nas i da su oni sastavni deo našeg društva. Dodao je da je osam osoba sa invaliditetom dobilo stalno zapošljene a naredne sedmine će još 11 biti angažovano kroz javne radove u Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Mirjana Spirić iz Centra za baznu rehabilitaciju se zahvalila na podršci I poklonima.

“Htela bih da se zahvalim veću i predsedniku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica što se često sete centra i dece sa smetnjama u razvoju, i što nam pomažu tokom cele godine. Zaista smo zahvalni na podršci i pomoći koju nam opština pruža“ rekla je Mirjana Spirić.

Predsednik Privremenog organa je mališanima uručio poklone, a Centru za baznu rehabilitaciju TV i najavio je će u skorijem periodu Centar dobiti i aparat za karaoke.

Comments

Pročitaj još