Đurić sa Bratuom: Izbori na KiM održani po najvišim demokratskim standardima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas u Beogradu sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom.

Đurić je OEBS-u zahvalio na pomoći pri organizovanju izbora za predsednika Srbije na Kosovu i Metohiji, konstatujući da su oni pripremljeni i održani po najvišim demokratskim standardima.

Đurić je Bratuu zahvalio i na ponuđenoj tehničkoj podršci Upravljačkom timu za izradu nacrta Statuta Zajednice srpskih opština.

Direktor Kancelarije za KiM istakao je da je izrada nacrta Statuta ZSO, prema sporazumima postignutim u Briselu, u nedvosmislenoj nadležnosti Upravljačkog tima, koji čine predstavnici srpskog naroda, ali da će im stručna podrška OEBS-a svakako biti dobrodošla.

Đurić je tokom razgovora upozorio na upotrebu sve oštrije retorike i čak otvorenih pretnji srpskom narodu u ekstremnim albanskim političkim krugovima na Kosovu i Metohiji, što, kako je istakao, mora da naiđe na otvorenu osudu svih činilaca koji se staraju o miru i stabilnosti u pokrajini.

Comments