Saopštenje Kancelarije za KiM povodom godišnjice napada na karaulu Košare

Povodom godišnje napada na karaulu Košare, Kancelarija za Kosovo i Metoju Vlade Republike Srbije izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Na današnji dan 1999. godine udružene snage NATO pakta i albanskih terorista otpočele su ofanzivu na karaulu Košare na srpsko-albanskoj granici i niz drugih utvrđenih položaja Vojske Jugoslavije na graničnoj liniji, ali planirani neprijateljski proboj u oblast Metohije sprečen je herojskim otporom i požrtvovanjem naših vojnika.
Herojstvo branilaca naše državne granice, koji su se junački borili za svaki metar srpske zemlje, bitku za Košare svrstava među najsvetlije trenutke naše vojne i nacionalne istorije, ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija podseća da je “naša vojska, uz nemale žrtve, uspešno nedeljama odolevala brojno i tehnološki nadmoćnijem neprijatelju, ali ju je svest o tome da brani ono što je srpskom narodu najsvetije učinila nepobedivom”.

“Herojska epopeja branilaca Košara će nas večno podsećati da je srpski narod nepobediv onda kada se jedinstveno bori protiv zla i nepravde i štiti ono što mu je najmilije i najdragocenije”, navodi se u saopšenju.

Neka je večna slava našim palim junacima u Bitki za Košare i onima koji su preživeli da o njoj pripovedaju budućim pokoljenjima”!

Comments