• Početna>
  • Vesti>

Božović: Dom zdravlja Zvečan na visini zadatka u pružanju zdravstvenih usluga

Danas se u svetu obeležava Svetski Dan zdravlja. Tim povodom gost u emisiji “U centru pažnje” Radio Kosovske Mitrovice bila je direktorica Doma zdravlja u Zvečanu Dr Bogdana Božović.
Ovaj zdravstvena ustanova svake godine obeležava ovaj dan pružajući usluge merenja vrednosti šećera i krvnog pritiska građanima.
Bogdana Božović, specijalista ginekologije i akušerstva, skrenula je pažnju, da je fokus akcije ove godine na depresiji. Pozvala je sve kojima je potrebna pomoć da se bez predrasuda obrate lekaru i naglasila da će psihijatar Doma zdravlja u ponedeljak za vreme trajanja akcije porazgovarati sa svima koji to budu hteli. Božović kaže da “ljudi nemaju dovoljno razvijenu svest” da zatraže tu vrstu zdravstvene zaštite.
“U ponedeljak ćemo u 10 sati u dvorištu Doma zdravlja u Zvečanu, u parku, organizovati jedno lepo druženje sa pacijentima koji budu došli  da provere vrednosti šećera u krvi, i izmere krvni pritisak. Povodom bolesti na kojoj je akcenat ovogodišnje akcije, Dr Božović kaže da jednako treba brinuti o mentalnom, kao i o fizičkom zdravlju.
Direktorica Doma zdravlja Zvečan je gostujući u našem programu zahvalila na svesrdnoj pomoći koju ova ustanova ima od Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Vladi Srbije ali i Opštini Zvečan na čelu sa gradonačelnikom Vučinom Jankovićem.

Comments

Pročitaj još