Sud u Kolmaru odložio odluku o izručenju Haradinaja Srbiji za 27. april

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru ponovo je danas odložilo odluku o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, za 27. april, zbog daljeg razmatranja ispunjenosti uslova za izručenje.

Na sednici veća, koja je trajala više od dva sata razmatrane su optužbe za koje srpsko tužilaštvo za ratne zločine tereti Haradinaja, a njegova advokatica pokušala je da ospori dokaze koje je Srbija podnela francuskom sudu…

Tužilac: Haradinaj optužen za ubistvo Roma na KIM

U nastavku sednice Istražnog veća Apelacionog suda u Kolmaru na kojoj se razmatra zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, tužilac je naveo da je Haradinaj optužen za ubistvo Roma na Kosovu i Metohiji tokom ratnih sukoba, preneli su prištinski mediji.

Tužilac je pročitao nekoliko Romskih imena i rekao da je Haradinaj predvodio ljude u izvršavanju tih zločina…

Haradinajeva advokatica osporava dokaze Srbije

U nastavku sednice Istražnog veća Apelacionog suda u Kolmaru na kojoj se razmatra zahtev Srbije za izručenje Haradinaja, njegov advoakt Rejčel Lindon osporavala je dokaze koje je protiv Haradinaja predstavilo tužilaštvo.

Kako prenose prištinski mediji direktno iz sudnice, ona se snažno usprotivila dokazima iz obimne dokumentacije, na više hiljada strana. koje je Srbija dostavila francuskom pravosuđu uz zahtev z aizručcenje Haradinaja.

Izvor: Tanjug

Comments