• Početna>
  • Vesti>

Djurić: Još jače, čvršće i bolje u borbi za Kosovo i Metohiju

|

Izvor: TV Most

„Na 100 posto obradjenog uzorka, području Kosova i Metohije, kandidat za predsednika Srpske napredne stranke i koalicije okupljene oko SNS-a, Aleksandar Vučić osvojio je 80 posto glasova“, rekao je za Televiziju Most direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.
On je istakao da, „Aleksandar Vučić, kao predsednik, na Kosovu i Metohiji osvojio je četiri petine ukupnog broja glasova što je više nego na prošlim parlamentarnim izborima i za 10 odsto više nego što je naša koalicija osvojila na prethodnim parlamentarnim izborima“.

„Prvi sledeći rezultati sa kojima raspolažemo na Kosovu i Metohiji jeste da je deset puta manji rezultat osvojio Vojislav Šešelj, 7,1 odsto glasova, Vuk Jeremić 4,3, Janković 2,7, Maksimović 2,1, kao i Obradović, dok su ostali na nivou statističke greške“, rekao je Djurić.

Uz čestitke gradjanima Kosova i Metohije i Republike Srbije na veličanstvenom rezultatu, Djurić je izrazio zahvalnost Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, misiji koja je omogućila i sprovela izbore koji su „protekli na najčistiji i najbesprekorniji način na Kosovu i Metohiji od uvodjenja višestranačja“.

„Ovo su prvi izbori gde na teritoriji naše južne pokrajine nije zabeležen nijedan najmanji incident. Na svim biralištima čitav tok glasanja je protekao, hvala Bogu, mirno i potpuno u skladu sa uputstvima RIK-a i pravilima OEBS-a“, naglasio je Djurić i dodao da su većinu u biračkim odborima činili predstavnici opozicije.

„Srbi na Kosovu i Metohiji su se ujedinili oko Aleksandra Vučića u političkom smislu i postignuto je, dugo željeno, jedinstvo našeg naroda“, naglasio je Djurić.

Djurić je dodao da „ova velika i veličanstvena pobeda obavezuje da se nastavi naša borba za Kosovo i Metohiju još jače, čvršće i bolje.

„Uveren sam da ćemo svi zajedno nastaviti i da čuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji, naš teritorijalni integritet i suverenitet ali i da se borimo za to da one koji nisu bili na našoj strani u prethodnom periodu, izvan naših granica, uverimo u ispravnost naših argumenata i pridobijemo za našu stvar“, zaključio je Djurić.

Comments

Pročitaj još