• Početna>
  • Vesti>

Koncertom u Zvečanu obeležen jubilej 50 godina postojanja i rada KUDa Zvečan

Spektakularnim koncertom u Domu kulture u Zvečanu , pred prepunom salom,  KUD „Zvečan“ iz Zvečana obeležilo je jubilej 50 godina postojanja i rada.

U programu su nastupili najmlađi, članovi pripremnog ansambla, veterani i članovi Prvog ansambla ovog kulturno-umetničkog društva.

Oni su se predstavili sa četiri koreografije, od kojih su dve izveli premijerno u čast velikog jubileja, i to “Igre iz okoline Niša” i “Igre iz Ibarskog Kolašina”.

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević  obraćajući se prisutnima rekao je da posebno mesto pripada čoveku, koji nažalost nije više sa nama, ačiji je rad bio neemrljiv u KUDu Zvečan, a to je Frenki, čije koreografije i danas žive i igraju se. “U nadi da ćete  nas još mnogo godina uveseljevati igrom i pesmom,  čestitam vam jubilej uz poruku, da sve dok se srpsko kolo igra i čuje na Kosovu i Metohiji, biće i Srba na ovoj svetoj srpskoj zemlji“, rekao je Todosijević.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković rekao je da je mali broj društava u Srbiji koji se može pohvaliti ovako dugim radom. 50 godina vi ste čuvari tradicije, kulture i jezika.  Naša je dužnost i obaveza i zavet da pomažemo kulturu u Zvečanu na dobrobit svih nas, , rekao je Janković.

Predsednica KUD-a Zvečan Jelena Đurić  pozdravila je sve prisutne članove KUDa nekada i sada,izrazivši zahvalnost za doprinos društvu tokom svih ovih godina. “Trudićemo se da opravdamo godine iza nas, ali i da u godinama koje dolaze budemo i najbolji sinonim opštine čije ime, s ponosom nosimo” rekla je Đurić.

Na koncertu je prikazan i dokumentarni  film o istorijatu ovog društva u produkciji TV Most , autora Milana Mihajlovića.

Gosti  povodom jubijela, bili su članovi KUDa „Kraljevačka riznica“ sa svojim orkestrom, koji su na koncertu muzički ispratili sve koreografije.

Generalni pokrovitelj koncerta je Privremeni organ Opštine Zvečan, a medijski sponzori Radio Kosovska Mitrovica i TV Most.

Comments

Pročitaj još