Radomirović: Požar na brdu Sokolica izazvan ispucavanjem kasetne bombe

Požar na brdu Sokolica izazvan je ispucavanjem kasetne bombe, rekao je na današnjoj sednici SO Zvečan Vojkan Radomirović, vođa grupe vatrogasne jedinice Zvečan.

Prema njegovim rečima, taj požar je bio toliko velik da vatrogasne ekipe Zvečana, Mitrovice, čak i južne Mitrovice nisu mogle da ga ugase.

Kako je rekao, požare kod Sunčeve doline izazvali su Albanci. Oni su vlasnici njiva, a budući da je stočni fond Zvečana sveden na minimum, te njive su pune suve trave, i oni su došli i zapalili njihove njive, što je izazvalo požare.

On je naveo da je vatrogasna stanica došla do podataka da je izvestan broj požara namerno podmetnut kako bi se šumama oborila cena.

„U zadnjih mesec dana bilo je preko 50 požara. Ja moram da kažem da ima pomaka u vatrogasnoj jedinici Zvečan, posebno u angažovanju, rade ljudi. Putem medija bih zamolio građane da ne pale, a ako pale da pozovu vetrogasnu jedinicu da prisustvuje. Uvek ima 7, 8 dežurnih ljudi. Izgorelo je sigurno 300-400 hektara naše šume“ rekao je Radomirović.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković podržao je apel i poručio građanima da vode računa i kontrolisano pale useve koje imaju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."