Održana 2. redovna sednica SO Zvečan

Druga redovna sednica skupštine opštine Zvečan održana je danas. Odbornicima je predstavljen finansijski izveštaj za predhodnu godinu, I dat je predlog za mesto komandira policijske stanice Zvečan.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković  je rekao da je izveštaj predstavljen iz “ Freebalans” sistema I da je ustanovljen je niz grešaka.

“Desile su se neke jako ozbiljne greške od strane trezora I ministarstva finansija.  Naime, oni su sredstva iz fonda za razvoj severa predstavili kao sredstva iz granta vlade. To je definitivno neistina, jer je celokupni budžet opštine Zvečan za kapitalne investicije iznostio 19995 evra, a ne petsto I nešto hiljada kako je navedeno u Freebalans sistemu. To nas nije omelo, I pored takvih malih sredstava koja su nam data na raspologanje, mi smo realizovali velik broj projekata, sve u interesu naših građana” rekao je Janković.

On je istakao da je Opština pomogla u renoviranju škola, izgrađena su stambena naselja na potezu Mali Zvečan-Korilje, Dom zdravlja je opremljen novom opremom I da je preko 90 projekata urađeno od kad je on gradonačelnik te Opštine.

Predsedavajući skupštine Nenad Popović rekao da je policijska stanica Zvečan bez komandira, i da je predlog za upražnjeno mesto poslat u Prištinu.

„SO Zvečan dala je predlog za komandira policijske stanice Zvečan na osnovu spiska kandidata koji nam je poslao gospodin predsednik policije Kosova, koji ispunjavaju minimalne kriterijume za obavljanje te dužnosti“ rekao je Popović.

Skupština je predložila poručnike Dragana Stefanovića i Dragišu Milunovića za mesto komandira policijske stanice Zvečan.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."