Srpska lista:Ne mogu sprečiti pobedu Vučića na KiM

“Ni ekstremisti u Prištini, koji zaziru od snažne Srbije, ni predstavnici srpske opozicije, koji žele da nam uskrate biračko pravo, ne mogu da spreče ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima ovde na Kosovu i Metohiji”, poručuju iz Srpske liste.

U saopštenju za javnost navode da nas prizori kojima smo danas svedoci na Kosovu i Metohiji vraćaju u mračna vremena šovinizma i mržnje i svedoče da su albanska politička svest i elita čitav vek udaljeni on onoga što nazivamo evropskim demokratskim standardima.

“Srbima na KiM danas je uskraćeno pravo na slobodu kretanja i slobodu političkog organizovanja, a pitamo se da li će nam uskori biti uskraćeno i pravo na postojanje”, navodi Srpska lista.

Kako kažu, Srbi i njihovi politički predstavnici na Kosovu i Metohiji čine sve da doprinesu stabilnosti i jačanju međunacionalnog poverenja, ali današnje blokade puteva dokazuju da među Albancima nema nikakve istinske volje za takve procese.

“Ovo je kap koja je prelila punu čašu, i srpski narod, a sigurni smo i naša država Srbija, imaće jasan odgovor na ovakvo nasilje”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista očekuje da međunarodna zajednica, koja kako navode, kada želi i te kako ume da kontroliše političke procese na Kosovu i Metohiji, reaguje kako bi sprečila “eksploziju antisrpskog ludila koje ponovo postaje glavno obeležje albanskog političkog programa”.

“Onima koji žele da miniraju naš izborni proces poručujemo da ni ekstremisti u Prištini, koji zaziru od snažne Srbije, ni predstavnici srpske opozicije, koji žele da nam uskrate biračko pravo, ne mogu da spreče ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima ovde na Kosovu i Metohiji”, kaže se u saopštenju.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."