Smotra recitatora održana u Kosovskoj Mitrovici

Smotra recitatora “Pesniče naroda mog”, 49ta po redu, održana je danas u Mitrovačkom dvoru. Učestvovalo je 29 takmičara koji su podeljeni u 3 grupe.Najmlađu grupu sačinjavali su učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda, srednju grupu osnovci od 5. do 8. razreda a stariju grupu srednjoškolci. Tročlani žiri činili su Olivera Stević, direktorica Gradske biblioteke „Vuk Karadžić“, Marija Miljković, asistent na katedri za Srpsku kniževnost i jezik i Milan Mihajlović, istaknuti pesnik i novinar.
Pobednk u najmlađoj kategoriji je Jovana Jovanović, u srednjoj Andjela Babincev a u starijoj Danijela Nedeljković.
Osim pobednika, još po četvoro takmičara iz svake kategorije su stekla pravoda se takmiče na okružnom takmičenju.
Iz najmlađe grupe prošli su Elena Popović, MartaBarović, Slavica Radenković i Danilo Spirić. Iz srednje grupe dalje idu Anjuška Zaporožac, Teodora Simić, Andrea Marković i Vuk Tvrdišić dok su se iz najstarije kategorije srednjoškolaca na okružno takmičenje plasiraliMihajlo Radičević, Nikola Stefanović, Andrija Jevtić i Miloš Mijanović.
Okružno rakmičenje održaće se 22. aprila u 11 časova takođe u Mitrovačkom dvoru a pobednici okružnog takmičenja nadmetaće se maja meseca na republičkom takmičenju u Valjevu.
Organizator smotre recitatora je „Ustanova za sport, omladinu i specijalozovane usluge“, sponzor je gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ a pokrovitelj Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.
Fotografije sa današnje smotre možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Comments

Pročitaj još