Ivanović: Očekujem pravedno i efikasano suđenje

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da se nada da će ponovljeni sudski postupak protiv njega, koji počinje u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, biti pravedan, efikasan i da će dokazati da nije odgovoran za dela za koja je osumnjičen.

– Nadam se da će ovaj postupak biti brz, pravedan i efikasan. Vrlo je važno da kroz ovaj postupak dokažem da nemam ama baš nikakve veze sa događajem za koji sam osumnjičen, važno mi je da na taj način sperem ljagu sa svog imena i da se vratim normalnom životu – rekao je Ivanović u telefonskoj izjavi za Tanjug.

On je kazao da nije lako posle tri godine, ali da je u svakom slučaju i to bolje rešenje nego da se razvlači po sudovima i dokazuje nešto što je svakome jasno.

– Kada kažem svakom mislim na svakog Albanca i Srbina koji na Kosovu i Metohiji živi ali i na strance koji su bili na Kosovu i bili u kontaktu sa mnom. Svakome od njih jasno je da ja ne mogu da imam bilo kakve veze sa tim- naglasio je Ivanović.

Ponovno suđenje Ivanoviću počeće u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iznošenjem uvodnih reči tužioca i odbrane. Ročišta su zakazana do kraja juna i do tada bi trebalo da bude održano ukupno dvanaest nakon čega će uslediti letnja pauza.

Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak odlukom Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Ivanović se nalazi u kućnom pritvoru u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Blic

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."