D. Kozarev: Vuk Jeremić ne sme da pogleda u oči Srbe na Kosovu i Metohiji

Član Glavnog odbora SNS-a Dušan Kozarev Bezočne nazvao je danas predsedničkog kandidata DS-a Vuka Jeremića  licemerom zbog njegovih izjava o politici  trenutno vladajuće stranke po pitanju Kosova i Metohije.

“Kakav šef, takav i tim Jeremića Vuka Brankovića. Licemeran, bestidni, kvazi-patriotski, sa lažljivim portparolom, zatim šefom pravnog tima koji je nedavno optužio Srbiju za genocid u Srebrenici, kao što je to ranije uradila i članica tog tima, Sanda Rašković Ivić, koja je otišla i korak dalje, nazvavši „Oluju“ humanitarnom akcijom.
Vrhunac besramnosti je kada Jeremić Vuk Branković govori o pogubnoj politici prema Kosovu i Metohiji. Naš narod na KiM najbolje poznaje Jeremić Vuka Brankovića čije ih odluke, dok je on odlučivao o njihovim sudbinama, još uvek bole. Za vreme dok je bio savetnik ministra odbrane – ukinut je Prištinski korpus, dok je bio savetnik predsednika Republike – jednostrano je proglašena nezavisnost Kosova, a sa mesta ministra spoljnih poslova – laički je obrukao državu pred Međunarodnim sudom pravde nesrećnim pitanjem povodom jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Upravo on je prebacio pregovore iz UN u EU, sklopio katastrofalne i nepopravljive sporazume u dijalogu sa Prištinom, uveo administrativne prelaze, kosovska lična dokumenta i registarske tablice, kao i mnoge druge poteze koji su naš narod na KiM doveli na ivicu opstanka”, navodi se u saopštenju Kozareva.
U saopštenju, Kozarev dalje navodi da “šta o njemu i njegovom „patriotizmu“ misli naš narod na KiM, najbolje pokazuje to što Jeremić Vuk Branković ne sme da se pojavi javno u pokrajini, da izađe pred građane na KiM i pogleda ih u oči.

“I umesto da bar sada stane u odbranu svoje države, Jeremić Vuk Branković, kao i njegovi saradnici, drugi dosovski kandidati, poput Janovića, ali i Jeremićeva pudlica, Boško Obradović, humanitarna Sanda i slični, čak i na jednostranu protivpravnu odluku Prištine o prisvajanju imovine Srbije, koju su tajili više od deset dana i od srpskih predstavnika u privremenim institucijama – on ne osuđuje i ne kritikuje Prištinu, već blati i napada sopstvenu državu i legitimne predstavnike Srba na KiM, koji se bore da spreče tu otimačinu.
Doduše, ćutao je Jeremić Vuk Branković i kada su, dok je bio na vlasti, upadali u naša preduzeća južno od Ibra, zauzimali hektare plodnih oranica u zemljoradničkim zadrugama u centralnom Kosovu, mlekare u Pomoravlju i preduzeća širom KiM. Srećom, Jeremić Vuka Brankovića ne poznaju po zlu samo građani na KiM. Poznaju ga odlično i građani u celoj Srbiji, čije je milione evra trošio na hotele, luksuzne apartmane u SAD, letove biznis klasom, kavijar, šampanjce, šopinge sa suprugom. Ti isti građani Srbije će 2. aprila, Jeremić Vuka Brankovića, koji se obogatio i pljačkao državu i građane dok je radio na tome da narod na KiM bude proteran, poslati tamo gde mu je i mesto – u tužnu političku istoriju Srbije”, smatra Kozarev.

Comments