OO SNS-a Kosovska Mitrovica o izjavi Vuka Jeremića

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Kosovskoj Mitrovici najoštrije osuđuje sramnu izjavu kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, kojom se Srbi na severu Kosova i Metohije proglašavaju kriminalcima.

“Navikli smo da takve izjave daju albanski političari iz Prištine sa namerom da nađu izgovor za napad na Srbe, ali nas posebno vređa kada to izgovori neko ko želi da bude predsednik svih Srba. Podsećamo gospodina Jeremića, da kad već nije imao hrabrosti da poseti Srbe na severu, zašto nije posetio naše sunarodnike na jugu pokrajine. Srbi gospodine Jeremiću hrabro brane svoje kućni prag i državu Srbiju živeći u Suvom Grlu, Banjama, Lapljem selu, Babinom Mostu, Velikoj Hoči, Goraždevcu, Gračanici, Štrpcu, Ranilugu… i mnogim drugim mestima, ali vas oni ne zanimaju ”, navodi u saopštenju Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ujedno Jeremiću upućuju pitanje da li je svestan da njegova izjava podseća na izjave ekstremističkih grupa iz Prištine, a ne na izjave bilo kog Srbina.

“Mi znamo da je Vama stalo do fotelje, a ne do ljudi, zato nam je drago što će vas ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije, aprila meseca, vratiti tamo gde pripadate, tužnoj političkoj prošlosti Srbije odakle nećete moći da vređate građane”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još