• Početna>
  • Vesti>

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju primio ambasadaora Kraljevine Maroko

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas ambasadora Kraljevine Maroko Muhameda Amina Belhaja, kome je zahvalio na doslednoj podršci koju njegova država pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Đurić je u razgovoru upozorio na potencijalno opasne posledice po stabilnost regiona ukoliko albanski politički lideri u Prištini ostanu pri nameri da, uprkos protivljenju srpskog naroda i međunarodne zajednice, formiraju vojsku.

Dodatnu pretnju stabilnosti regiona Srbija, kako je objasnio Đurić, vidi i u političkim porukama privremenih organa samouprave usmerenim protiv dijaloga Beograda i Prištine, čime se udara u same temelje mira na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naglasio i da srpski narod, uprkos veštački kreiranoj atmosferi političke napetosti u Prištini, nastavlja da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština kao trajnoj pretpostavci ostvarivanja kolektivnih prava Srba na Kosovu i Metohiji  i uslovu uspostavljanja skladnijih međunacionalnih odnosa u pokrajini.

 

Comments

Pročitaj još