Premijer: Potcenjuje se posvećenost Prištine prekidu dijaloga

Predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić ocenio je danas da neki međunarodni faktori potcenjuju rešenost Prištine da izađe iz Briselskog dijaloga.

“Mi smo spremni za dijalog svaki dan, ali mi se čini da neki u svetu nedovoljno ozbiljno shvataju posvećenost Prištine tome da odbijaju dijalog. Čini mi se da ih potcenjuju u toj nameri”, primetio je Vučić.

Dodaje da je za Srbiju svaka vrsta nestabilnosti pogubna, jer, mi treba da “se hvalimo novim fabrikama i uspesima, a ne da razmišljamo o bilo kakvim konfliktima”.

Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, najavio je, biće reči o bremenitosti problemima u regionu, o tome koja su rešenja koja mi možemo da ponudimo i kako da sve u svetu upoznamo s tim šta mi činimo da region bude miran i stabilan, rekao je Vučić.

Biće to, primetio je, dobra prilika za razgovor o važnim temama i to na najvišem nivou u zemlji, ali i o tome kako da koordinišemo naše akcije na planu bezbednosti.

 

Izvor: RTV, Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."