Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zakazao je za danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog zahteva parlamenta u Prištini da se prekine dijalog u Briselu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zakazao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost povodom zaoštrene situacije na Kosovu.

“Pokušaćemo da sprečimo da Albanci sruše sve što smo do sada postigli u Briselu”, rekao je Nikolić ranije, preneli su mediji.

Podsetimo, Kosovski parlament usvojio je rezoluciju kojom traži bezuslovno puštanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni.

Rezolucijom, koju je parlament usvojio većinom glasova, traži se da oslobađanje Haradinaja bude primarna obaveza, kao i da vlada traži da EU natera Srbiju da poništi sve poternice i optužnice protiv kosovskih Albanaca.

Rezoluciju je predložila poslanicka grupe Alijanse za buducnost Kosova, čiji je lider Haradinaj koga Srbija traži zbog ratnih zločina, a usvojena je posle usaglašavanja sa vladajucim partijama.

Tekst rezolucije predstavio je šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj. Za ovu rezoluciju glasalo je 78 poslanika, jedan je bio protiv.

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još