Đurić: Nisu svi akteri dijaloga opredeljeni za mir

Povodom rezolucije koju je kosovski parlament usvojio, a kojom se prekida dijalog Prištine i Beograda oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Srbija je iznenađena ovakvom vrstom odluke privremenih institucija samouprave u Prištini i smatramo da je sada jasno da sve što su politički predstavnici kosovsko-metohijskih Albanaca prethodnih meseci radili na podizanju tenzija bilo zapravo samo traženje izgovora da se prekine normalizacija odnosa i dijalog sa Srbima i Beogradom.

Mi ostajemo posvećeni razgovorima kao načinu za rešavanje sporova i usklađivanje interesa sa političkim predstavnicima Albanaca, međutim posle javnog izjašnjavanja pokrajinske skupštine o pozivu na prekid dijaloga, i duboko pogrešnog i nelegalnog pokušaja formiranja tzv. kosovske vojske, belodano je jasno da nisu svi akteri u dijalogu istinski opredeljeni za stabilnost i mir” stoji u saopšenju.

Danas je kosovski parlament usvojio rezoluciju kojom suspenduje dijalog Beograda i Prištine dok se Ramuš Haradinaj ne oslobodi.

Comments

Pročitaj još