Brisel pozvao Prištinu da nastavi dijalog i primeni dogovore

Poziv za prekid dijaloga Beograda i Prištine u rezoluciji koju je danas usvojio kosovski parlament ne doprinosi normalizaciji odnosa i nije u skladu sa obećanjima koje Priština daje, saopšteno je iz Evropske komisije.

Priština je uvek bila čvrsto posvećena dijalogu i daljoj normalizaciji odnosa, zbog dobrobiti svog naroda i zato što je napredak u dijalogu preduslov za napredak na putu ka EU, piše u saopštenju.

Brisel poziva sve političke lidere na Kosovu da nastave konstuktivan dijalog, da primene dogovore koji su do sada postignuti i na taj način unaprede i normalizaciu odnosa i svoju evropsku perspektivu.

Kosovski parlament usvojio je rezoluciju kojom traži bezuslovno oslobađanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom do ispunjenja tog zahteva.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."