Vlajić: Novo suđenje Ivanoviću 24. marta, za mesec dana drugo ročište

Novo suđenje Oliveru Ivanoviću zakazano je za 24. mart, potvrdio je za nas radio advokat odbrane Nebojša Vlajić.
Tog dana će uvodne reči izneti tužilaštvo i odbrana,a nakon mesec dana na drugom ročištu će početi suđenje i dokazni postupak, kaže Vlajić,navodeći da su do juna zakazana sva ročišta.
Na pripremnom ročištu koje je danas održano u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici iza zatvorenih vrata sudija Euleksa Roksana Komša saopštila je da će u međunarodnom sudskom veću biti pored nje i po jedan sudija iz Hrvatske i Slovenije. Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak odlukom Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora .

On je bio optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. i februara 2000. godine. Osuđen je po prvoj tački, dok je po drugoj, oslobođen, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."