• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Još jedno u nizu osporavanja prava srpskog naroda

Povodom protivljenja pojedinih opozicionih albanskih političara iz Prištine da se u pokrajini održe izbori za predsednika Srbije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je upozorio da je reč o još jednom u nizu napada na prava srpskog naroda.

“Vodeći albanski političari na KiM i u regionu na sto su kao zvaničnu stavili ekspanzionističku i šovinističku velikoalbansku platformu. Jedna od njenih odlika je i nastojanje da se našem narodu na KiM suze ili ukinu elementarna politička, ekonomska i druga prava”, naveo je Marko Đurić u izjavi objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici.

U najavama albanske opozicije u Prištini da će ometati izborni proces na KiM Đurić vidi jasnu nit zajedničkog delovanja sa strankama i kandidatima u drugim delovima Srbije koji otvoreno priželjkuju i propagiraju ukrajinski i makedonski scenario u našoj zemlji.

“Srbija će istrajati u borbi za zaštitu interesa svojih sugrađana i sunarodnika na našem jugu”, poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, najbolji odgovor na sve ove pokušaje je demokratsko okupljanje oko politike očuvanja stabilnosti, jačanja institucija, oporavka ekonomije, jačanje saradnje sa svima uz čvrstu politiku zaštite nacionalnih interesa – politike Aleksandra Vučića.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još