• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Poseta Mogerini mogla bi da bude korak prema ZSO

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da sutrašnja poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini Kosovu bude doprinos u pravcu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO).

Očekujem da ova posete doprinese prvom koraku ka uspostavljanju ZSO onako kako je dogovoreno u Briselu, izjavio je Jevtić Tanjugu i dodao da očekuje da se razgovara i o tome na koji način će biti nastavljen dijalog između Beograda i Prištine.

“Potreba za nastavkom dijaloga je više nego očigledna i poseta u tom kontekstu Federike Mogerini, ne samo Prištini nego celom regionu, veoma je značajna zbog stabilnosti, imajući u vidu sve ono što se dešava u zemljama okruženja”, istakao je Jevtić.

Insistiraćemo na temi ZSO i svim onim temama koje su važne zbog političke stabilnosti, rekao je Jevtić, dodajući da se nada da će jedna od tema njene posete Kosovu biti i povratak raseljenih lica na Kosovo.

“Očekujem da pitanje povratka raseljenih bude razmatrano tokom njene posete Kosovu jer smo od predstavnika međunarodne zajednice čak i u pisanoj formi zahtevali da se to pitanje rešava na jedan kvalitetniji način”, kazao je Jevtić.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još