Jevtić: Poseta Mogerini mogla bi da bude korak prema ZSO

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da sutrašnja poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini Kosovu bude doprinos u pravcu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO).

Očekujem da ova posete doprinese prvom koraku ka uspostavljanju ZSO onako kako je dogovoreno u Briselu, izjavio je Jevtić Tanjugu i dodao da očekuje da se razgovara i o tome na koji način će biti nastavljen dijalog između Beograda i Prištine.

“Potreba za nastavkom dijaloga je više nego očigledna i poseta u tom kontekstu Federike Mogerini, ne samo Prištini nego celom regionu, veoma je značajna zbog stabilnosti, imajući u vidu sve ono što se dešava u zemljama okruženja”, istakao je Jevtić.

Insistiraćemo na temi ZSO i svim onim temama koje su važne zbog političke stabilnosti, rekao je Jevtić, dodajući da se nada da će jedna od tema njene posete Kosovu biti i povratak raseljenih lica na Kosovo.

“Očekujem da pitanje povratka raseljenih bude razmatrano tokom njene posete Kosovu jer smo od predstavnika međunarodne zajednice čak i u pisanoj formi zahtevali da se to pitanje rešava na jedan kvalitetniji način”, kazao je Jevtić.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."