Spirić: Naši građani su naš najveći potencijal

Opština Kosovska Mitrovica je na 39. Međunarodnom sajmu turizma predstavila turističko-informativne potencijale ovog područja kroz multimedijalni prikaz i umetnički program u kojem su učestvovali pesnici iz Kosovske Mitrovice Milan Mihajlović i Miomir Jovanović, dramski umetnik Lepomir Ivković, Srpski pravoslavni pojci i KUD „Kosovski božur“.

Predsednik Privremenog Organa Aleksandar Spirić predstavljajući potencijale Kosovske Mitrovice zahvalio se Kancelariji za KiM za bezrezervnu podršku, napomenuvši da je Kosovskoj Mitrovici, kao i Kosovu i Metohiji najvažnije jedinstvo građana i pozitivno razmišljanje. “Naši građani su naš najveći potencijal i naša vedrina i otvoreno srce čini da nas sa razlogom prati krilatica da je Kosovo srce Srbije. Nastavićemo i dalje da sa našim građanima stvaramo bolji ambijent i pozitivniju klimu, pritom se osećajući kao građani prvog reda koji imaju svo demokratko pravo i pravo da razmišljaju svojom glavom. To je način da i turisti i mnogi interesanti iz stručne javnosti, književnici, istoričari, slikari i drugi posete Kosovsku Mitrovicu i tako vide nešto autentično i daju doprinos u širenju istine o nama”, rekao je Spirić.
Na prezentaciji Kosovske Mitrovice bile su mnoge istaknute ličnosti, poput Radoša Bajića, glumca Marka Nikolića, istaknutog funkcionera Zorana Babića i drugih.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."