GI SDP očekuje oslobađajuću presudu

Građanska inicijativa SDP se nada da će u ponovljenom postupku Oliver Ivanović učestvovati sa slobode i da će presuda biti oslobađajuća, saopšteno je iz te stranke.

“U svetlu odluke Apelacionog suda, potvrđeno je ono što godinama tvrdimo, a to je da protiv gospodina Ivanovića nema dokaza, ni relevantnih svedoka, koji dokazuju ili ukazuju na navodnu njegovu krivicu. Podsećamo da je on više od tri godine u pritvoru i da je Osnovni sud presudom od devet godina zatvora, pogazio pravo i pravdu. Samo obrazloženje te presude je bilo kontradiktorno, a svedoci tužilastva su umesto optužbi, gospodinu Ivanoviću upućivali reči zahvalnosti”, navodi se u saopštenju.

GI SDP veruje da, iako prestoji teška borba, Oliver Ivanović izlazi kao pobednik tj. slobodan čovek.

“Mi ostajemo uz njega u nadi da će u ponovljenom postupku on učestvovati sa slobode”, dodaje se u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."