Vučić: Ne razumem šta rade Albanci a šta EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić  rekao je za RTS  govoreći o dijalogu u Briselu, da je predsedniku Nikoliću u avionu ka Briselu rekao da ga veoma plaše nejasnoće oko toga kakvu ulogu tamo igra EU a kakvu Albanvci.

“Ne razumem šta se dešava tamo. Uplašen sam jer ne vidim i ne razumem šta je radila EU, a šta Albanci”, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, dolazi do velikog mešanja uloga – kosovski premijer Isa Mustafa gubi ulogu, a Kadri Veseli dobija.

To, kako kaže, za Srbe nije dobro.

Kako je rekao, njegov posao je da se sa ljudima rukuje kako se ne bi ratovalo i da se bori u Briselu dok drugi spavaju.

“Imam već Pavlovljev kompleks pred Brisel i nikad mi ništa tamo nije lepo. Šta treba da uradim, da nekog šutnem u glavu? Nego šta ću nego da razgovaram”, naveo je premijer.

Vučić je rekao da je “iskusni veteran” kad je reč o pregovorima u Briselu i ponovio da je u javnosti govorio istinu o poslednjim razgovorima u Briselu, o čemu svedoči i to što ga niko do sada nije demantovao.

Upitan da li je vreme za skupštinsku sednicu o pitanju Kosova, što zahteva opozicija, Vučić je rekao da mu to nije problem, iako su najglasniji u tim zahtevima oni koji i ne znaju šta traže.

“Ne znam šta bih im rekao, nisam u stanju da shvatim šta se poslednja dva puta dešavalo i to me pomalo plaši i zbog toga imam zebnju oko regionalne stabilnosti”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još