Spirić: Bomba kao vid zastrašivanja

Nemili događaji koji su uznemirili građane Kosovske Mitrovice samo su dokaz da se ugrožava kako bezbednost, tako i mir stanovnika na Severu Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić povodom postavljanja bombe na vodovod u severnom delu Kosovske Mitrovice.

“Srpski narod je uznemirio jutros događaj u vidu postavljanja eksplozivne naprave na vodovod u severnom delu Kosovske Mitrovice. Smatramo da je ovo samo još jedna opstrukcija od strane albanske vlasti, jer izazvati namerno kvar na vodovodu koji je jedini način vodosnabdevanja stanovnika na Severu Kosova i Metohije, predstavlja ugrožavanje osnovnih uslova za život. Pored ovoga jutros se dogodio požar koji je zahvatio prostorije i kancelarije Udruženja Rusko-srpskog prijateljstva i kancelariju poslanika u Skupštini Srbije Slaviše Ristića. Da li je ovo slučajnost ili ne policija i inspektori će dokazati. U svakom slučaju, ovi nemili događaji su uznemirili građane Kosovske Mitrovice i ovo je samo dokaz da se ugrožava kako bezbednost, tako i mir svih nas”, naveo je Spirić u saopštenju.

Spirić je izrazio nadu da će se počinioci pronaći i procesuirati.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."