Rakić o rešenju pešake zone u Kosovskoj Mitrovici

Dogovor o uređenju prilaza mostu u Kosovskoj Mitrovici koji je postignut sinoć je isti sporazum koji je na briselskom stolu bio i pre dva dana, i koji je srpska strana i tada prihvatila, što jasno pokazuje da problem ni u jednom trenutku nije bio u nama, već da je druga strana želela da stvaranjem konfuzije i napetosti izazove nasilje na severu Kosova i Metohije, kaže se u saopštenju gradonočelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića.



Premijer Aleksandar Vučić je u Raški, gde su mu politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije dali punu i nedvosmislenu podršku, raskrinkao sve prikrivene planove Prištine i njenih inostranih sponzora. Pokazavši državničku odlučnost i nacionalnu odgovornost, premijer je obeshrabrio one koji su planirali da okupiraju sever Kosova i Metohije.



Srbi na Kosovu i Metohiji žele mir sa Albancima, ali neće uzmicati pred pretnjama neodgovorne prištinske političke elite i njenih nalogodavaca. 

Danas otvoreno poručujem svima koji misle da srpski narod na Kosovu i Metohiji mogu da dovode pred svršen čin i silom menjaju reaalnost na terenu, da o našoj sudbini odlučujemo mi sami u dogovoru sa našom državom Srbijom. Srbi na Kosovu i Metohiji će nastaviti da budu faktor mira i stabilnosti, ali nikada neće biti plen i laki zalogaj onima koji žele da nasrnu na naša elementarna prava i slobodu, zaključuje se
u saopštenju Gorana Rakića.

Comments

Pročitaj još