Vučić Srbima na KiM: Ne nasedajte na provokacije

U kasarni Stefan Nemanja u Raški danas je održan hitan sastanak premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
U pauzi razgovora premijer je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije.Premijer Vučić poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji da ostanu mirni po svaku cenu.

“Budite dostojanstveni i ponosno čuvajte svoje srpsko ime i prezime. Ne napuštajte svoja ognjišta. Mi ćemo se boriti istinom i pravdom”, poručio je Vučić.

Premijer je rekao da je delegacija Srbije u Briselu prihvatila sve što je predlagano.

“Ali dovedeni smo da nešto ne prihvatimo, da bismo bili krivi za sve, da na jednu stvar kažemo ne, da bismo bili odgovorni za sve”, rekao je Vučić istakavši da za to ima “bezbroj dokaza i svedoka, beleške”.

Premijer je ponovio da su razgovori sinoć u Briselu bili teški, da “ceo dan govore kako ih neko ugrožava – srpska policija i vojska, a gde su one”.

Nekome je nečista savest, a nas optužuju za propagandu, primetio je Vučić i poručio da će se Beograd “boriti istinom i pravdom”.

Vučić je rekao da je sinoć uvideo da u stvari nema sa kim da se bilo šta dogovara, jer kako je rekao “druga strana kaže “puj pike”, to ne važi”.

Premijer Vučić pozvao je Federiku Mogerini da ovog puta ona i njen tim reaguju na kršenje dogovora.

Vučić je ukazao i na činjenicu da jedinice ROSU nikada češće nisu patrolirale srpskim selima.

Dodao je i da neće dozvoliti da strani ambasadori određuju gde će da bude raspoređena naša vojska. “To neka odlučuju u svojoj zemlji, kod nas neće, treba da znaju koja su njihova ovlašćenja”, poručio je Vučić dodajući da im je sve rekao u lice.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je večeras da se”Evropska unija jasno i otvoreno stavila na stranu albanske zajednice”.

Rakić je novinarima u Raški rekao da Srbi nisu besni, već da kod njih postoji strah i da su zabrinuti za svoje porodice i svoje živote.

“Molim premijera da nas zašiti, vaša pozicija je teška, ali i mi smo u bezizlaznoj situaciji”, dodao je Rakić i naglasio da su “Srbi strpljivi ali da i njihovo strpljenje ima granice”.

Zamenik pokrajinskog premijera Branimir Stojanović Branimir Stojanović rekao je večeras u Raški da “život Srba južno od Ibra nikad nije bio teži”.

Stojanović je istakao da su Srbi sa Kosova i Metohije “probali i uradili sve kako bi se pronašlo rešenje, ali očigledno neko s druge strane nije tražio rešenje, već samo razlog za duge cevi koje sada šalje u srpska sela”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još