• Početna>
  • Vesti>

Sinoć posle 23 časa završena runda pregovora Beograda i Prištine

U Briselu je nešto posle 23 časa završen zajednički sastanak Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića, Hašima Tačija i Ise Mustafe, kojem su prethodili odvojeni bilateralni susreti dve delegacije sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Dopisnici iz Brisela više medijskih kuća javljaju da dve strane nisu davale izjave. U međuvremenu oglasila se sama Mogerini. U saopštenju visoke predstavcnice se kaže:

Zajedno sa predsednicima – Hašimom Tačijem i Tomislavom Nikolićem i premijerima – Aleksandrom Vučićem i Isom Mustafom, imala sam još jedan sastanak na visokom nivou u dijalogu za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Na našem današnjem sastanku mi smo nastavili razgovore koje smo vodili 24. januara. Ohrabrena sam konstruktivnim angažovanjem koje su obe strane pokazale. Ova posvećenost i politička volja značajno doprinosi smanjenju tenzija i mi ćemo nastaviti da u tom duhu radimo.

Dijalog je veoma važan proces za Srbiju i Kosovo, ali i za region i Evropsku uniju. Napredak u normalizaciji odnosa ključan je da se sačuva mir i dalje napreduje ka Evropskoj uniji. Od suštinskog je značaja za Evropu i za regionalnu stabilnost.

Izvor:Kossev

Comments

Pročitaj još