• Početna>
  • Vesti>

Vlajić: Očekujemo pravičnu presudu za Olivera Ivanovića

Potpredsednica Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Ksenija Božović rekla je da je proces koji se vodi protiv Ivanovića politički motivisan.

Ona je to izjavila na konferenciji za novinare, održanoj povodom trogodišnjice hapšenja Olivera Ivanovića. Obratili su se i advokati Nebojša Vlajić i Ljubomir Pantović,  kao i Ivanovićeva supruga Milena Popović-Ivanović.

„Jedino što nas brine je nejedinstvo Srba. Brine nas ova tišina i ovaj mir. Danas je u ovakvoj situaciji Oliver Ivanović, a sutra možemo da budemo svi mi, svi Srbi sa Kosova i Metohije. Mi mu poručujemo sa ovog mesta da mora da izdrži i da je pravda spora ali dostižna, a on ima samo jedan cilj, da dokaže da je nevin i da ponovo bude ovde sa nama“ rekla je Božović.

Advokat odbrane Nebojša Vlajić  istako je da je ovaj sudski postupak zastrašujuć i iscrpljujuć. Kako kaže, iscrpljujuć je pre svega za Olivera Ivanovića, a zastrašujuć za sve Srbe koji žive na Kosovu, jer pokazuje da svako može na nepravičan način biti uhapšen i osuđen. Dodao je da je za vreme postupka saslušano blizu stotinu svedoka .

„Nijedan od svedoka, osim jednog za koga smo dokazali da je lažni svedok, nije u bilo kakvom negativnom  kontekstu spomenuo gospodina Olivera Ivanovića. Izreći osuđujuću presudu, i to tako strogu, za nešto čemu niste ni prisustvovali je zaista nepravično. Žalbu smo podneli još u aprilu prošle godine, dakle pre 10 meseci, i još uvek po njoj ništa nije rešeno. Nažalost, ne postoji rok da donošenje drugostepene presude, ali se to ne može odlagati u nedogled. Mi očekujemo presudu koja će biti pravična, a pravična presuda u situaciji kada nema nikakvih dokaza da ste za nešto krivi može da bude samo oslobađajuća“ kaže Vlajić.

Presuda Apelacionog Suda biće izrečena sutra.

Comments

Pročitaj još