Đurić: Vaciću je raskinut ugovor o delu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u saopštenju naveo da je Miši Vaciću danas raskinut ugovor o delu, koji je važio do kraja ovog meseca.

“Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavlјa. Očigledno da se nije snašao u državnoj upravi, u kojoj, da bi bila efikasna, mora da vlada timski duh, ali i disciplina, stroga hijerarhijska ustrojenost i jasna podela posla, ovlašćenja i odgovornosti”, navodi Đurić u saopštenju.

Đurić navodi da je u periodu od dva meseca, više puta bez njegove saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja samovolјno Vacić koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i interna pravila službe.

“Očigledno je i da Vacić ne razlikuje status i ovlašćenja državnog službenika ili poziciju savetnika (direktora), koja uzgred ne postoji sistematizacijom radnih mesta, od lica angažovanog po osnovu privremenog ugovora o delu za obavlјanje određenog posla”, naglašava Đurić.

U saopštenju se dalje navodi da poslovi kojima se Kancelarija bavi su dovolјno ozbilјni i osetlјivi da bi se mogla tolerisati bilo kakva vrsta samovolјnih javnih istupa njenih službenika ili angažovanih lica. Najviše zbog toga, ali i zbog činjenice da je u predstojećem periodu smanjena potreba za dalјim njegovim angažmanom na poverenim poslovima, Vaciću je danas raskinut ugovor o delu, koji je važio do kraja ovog meseca.

“Verujem da u odbranu srpskih interesa na Kosovu i Metohiji treba da se uklјuče svi građani bez obzira na njihovo političko, ideološko, versko, nacionalno i svako drugo opredelјenje, ukoliko im je stalo do suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Vaciću je zato, poput mnogih drugih, pružena šansa”,navodi Đurić.

On konstatuje da je Vacić primlјen i kolegijalno dočekan u timu odgovornih i posvećenih lјudi koji samopregorno rade na zaštiti interesa naše države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali je pokazao nedovolјnu spremnost da postane timski igrač.

“Vaciću želim sreću i uspeh u humanitarnom delovanju u našoj južnoj pokrajini, ali će tim poslom morati da nastavi da se bavi izvan Kancelarije za Kosovo i Metohiju”, zaključuje Đurić u saopštenju.

Comments