• Početna>
  • Vesti>

Organizovan doček pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici

Portparol Privremenog organa Opštine Kosovske Mitrovice Sergej Zaporožac danas se obratio medijima povodom proslave Srpske nove godine. Privremeni organ je, kako je Zaporožac rekao, obezbedio niz aktivnosti za doček.

Kako je Zaporožac naglasio, Ulicu otvorenog srca će otvoriti predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić u 11 časova na platou iza tehničke škole, a u okviru nje biće otvorena i novogodišnja pijaca. Novogodišnja pijaca biće humanitarnog karaktera a na njoj će preko 60 preduzetnika će predstaviti svoje proizvode. Održaće se predstava mališana iz predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, uključeni će biti KUD „Kosovski Božur“, plesna grupa „Street dance“, kao i mnoštvo aminatora, klovnova i profesionalnih crtača lica. Ulica otvorenog srca će biti otvorena do 17 časova.

„Ovu priliku koristim da pozovem sve naše sugrađanje, roditelje, da dovedu svoju decu na plato iza srednje tehničke škole sa početkom u 11 časova zato što smo pripremili zaista mnogo toga za njih. Pripremili smo da ta deca budu animirana na pravi način, za šta nema puno prilika u Kosovskoj Mitrovici. Mi iz godine u godinu, ne samo ovom manifestacijom, već i nizom drugih manifestacija pokušavamo da deci priuštimo nešto što ne mogu često da vide na ovim prostorima“ rekao je Zaporožac.

Novogodišnji koncert počinje u 21 čas, a planirano je da se izvođači sa ovih prostora predstave publici pre ostalih izvođača.

„Pravoslavna nova godina se tradicionalno dočekuje na trgu, međutim znajući pod kakvim okolnostima danas funkcionišemo, budući da je u toku rekonstrukcija glavne ulice, cela proslava i sva dešavanja prebačena su na plato iz tehničke škole. U samu novu godinu uvešće nas Đorđe David i grupa Ministarke“ kaže Zaporožac.

Kako je Zaporožac naglasio, Opština neće isplatiti honorare umetnicima budući da oni dolaze iz humanitarnih razloga. Kako je naglasio, svi ostvareni prihodi će biti iskorišćeni za pomoć narodnoj kuhinji u Kosovskoj Mitrovici. Organizator proslave su Kancelarija za mlade i Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još