Spirić: Zalagaćemo se za slogu i jedinstvo

„Velika mi je čast što sam danas ovde, u novim prostorijama Radio Kosovske Mitrovice koji je nakon sedamnaest godina uslovno rečeno putovanja, uspeo da se održi”, rekao je danas gostujući u novogodišnjem specijalu Radio Kosovske Mitrovice predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

On je posebno istakao da najveće zasluge za to imaju zaposleni u ovoj kući jer kako je naglasio, „borili ste se sve ove godine da sačuvate ime vaše kuće“.

„Došao je i dan kada je Radio Kosovska Mitrovica vraćen tamo gde pripada i to na svega nekoliko stotina metara od mesta gde je sve počelo“, istakao je Spirić i dodao da  je povratak radija velika radost za sve gražane i njega lično.

„Ovo je medij koji upoređuju sa jakim medijskim imenima poput Radio Beograda.  Na pravi, profesionalni način, uspeli ste da istrajete i budete funkcionalni. Mi znamo da imate potencijala, da su vaši ljudski resursi značajni. Radio Kosovska Mitrovica na jedan prefinjen način  objektivno i odgovorno informiše građane  kako Kosovske Mitrovice tako i na  celom severu i na centralnom Kosovu i Metohiji“  kaže Spirić.

Ističe da bez podrške Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Privremeni organ ne bi mogao da funkcioniše na ovaj način. Kaže da su postavljenje spomenika caru Lazaru, kao i izgradnja šetališne zone koja će, kako kaže, doprineti da građani žive u prijatnijem ambijentu neki od bitnijih uspeha postignutih ove godine. O sledećoj godini rekao je

„Zalagaćemo se za slogu i jedninstvo. Čini se da smo se svi odaljili od zajedništva, ma kakvo to bilo, porodično ili društveno. Moramo da se trudimo da budemo pozitivniji i da negativne stvari, kojih će biti u 2017. godini, uspemo da prebrodimo. Ono što je najbitnije je da građani ne trebaju da strahuju za bilo šta. Niko neće ostati bez posla, što je ključna stvar za naš opstanak. Pomagaćemo mladim bračnim parovima i socialno ugroženima, to nam je obaveza i zadatak“ zaključio je Spirić.

Koordinator Radija Kosovska Mitrovica Maja Fićović je ovom prilikom, Aleksandru Spiriću, uručila povelju za doprinos razvoju radija i povratku u matični grad.

Comments

Pročitaj još