Nenadu Rašiću uručeno priznanje Beli božur

Priznanje „Beli Božur“ za najbolju saradnju sa medijima juče je uručeno poslaniku Skupštine Kosova Nenadu Rašiću.
Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu, Budimir Ničić, podsetio je da je ovo treća godina od kako je udruženje ustanovilo priznanja kako bi se javnosti ukazalo na pozitivne i negativne primere saradnje pojedinaca i institucija sa medijima na Kosovu.
Obrazlažuži ovogodišnja priznanja Ničić je kazao da su i ovoga puta članovi Udruženja novinara Srbije glasali putem interneta na osnovu čega se većina odlučila da priznanje za najbolju saradnju sa medijima za 2016. godinu pripadne poslaniku Nenadu Rašiću.
Nenad Rašić zahvalio se svim novinarima koji su glasali za njega .
„Ponekad je nezahvalno davati izjave jer vrlo često tako možete naljutiti nekog. Naša politička scena je veoma komlikovana i to se viđa svakog dana . Vrlo često mi je bilo teško da obrazlažem te momente . Osim motiva da iskreno predstavljam svoj narod radio sam to i zbog činjenice da se sopstveni stav mora izneti . Često sam se pitao da li je to vredno , da li je trebalo mudro ćutati? Ali kada ovako nešto dobijete, bez obzira koliko to nekome može da izgleda skromno, meni je veoma značajno jer su novinari najbolji kritičari nas političara. Vi ne samo da činite da budemo bolji političari nego činite nas i boljim ljudima“, rekao je Rašić i dodao da će se potruditi da nikada ne dobije „Crni božur“.
Član IO Udruženja novinara Srbije na Kosovu, Đorđe Jevtić, čestitao je Nenadu Rašiću na priznanju i napomenuo da je veoma važno unaprediti saradnju između političara i novinara jer se, kako je istakao, nalazimo na području gde je preko potrebno jedinstvo.
„Vi znate da sve ono što mediji nisu objavili, to ne postoji. To svaki političar treba da zna. Ako on ne daje izjave i izbegava da odgovori na pitanja taj jednoga dana neće politički postojati. Novinari će ga ignorisati i taj antagonizam postoji od kako postoji novinarstvo“, rekao je Jevtić.
Branimir Stojanović, zamenik premijera Kosova, koji se osim na listi za Crni našao prema predlozima članstva i na listi za „Beli božur“, nije prisustvovao događaju koji je organizovalo Udruženje novinara Srbije na Kosovu pa je „Crni Božur“ ostao neuručen.

Comments