• Početna>
  • Vesti>

Medijima na severu Kosova danas uručena oprema – donacija misije OEBS

Predstavnici misije OEBS-a na Kosovu uručili su danas medijima na severu Kosova donaciju u vidu opreme.

Šef  odseka za medije OEBS-a  Dane Koruga  kaže za Kontakt Plus da su ovog puta na ovaj način želeli da pomognu lokalnim medijima.

“Svesni smo  da su lokalni mediji u teškoj finansijskoj situaciji. Pored toga što pomažemo u izgrađivanju programskih kapaciteta, isto tako smo bili sad u prilici da doniramo neke tehničke stvari i zadovoljstvo nam je da pripomognemo i na taj način” – rekao je Koruga.

On je dodao  da je oprema donirana za medije na čitavom Kosovu, a u pitanju su kompjuteri, laptopovi, oprema za povezivanje, ruteri, sve što može da se koristi da jedan radio ili TV medij mogu da funkcionišu.

Ocenjujući rad medija  medija na severu Kosova, Koruga je napomenuo da dobro rade, ali da, naravno, uvek ima mesta za unapređivanje.

“Obzirom kakva je situacija, mislim da se dobro borite I da su mediji u jednom teškom položaju, ali da se bore da prikažu vesti na jedan  objektivan I kvalitetan način. Naravno tu ima prostora za dalje unapređivanje I tu mi stojimo da pomognemo” – kazao je on.

Misija OEBS na Kosovu ima uspešnu saradnju sa medijima, čiji rad pomaže kroz organizovanje različitih radionica, treninga itd.

Što se tiče daljih koraka u vezi ove saradnje, Koruga je napomenuo  da će to biti treninzi, izgrađivanje programskih kapaciteta, saradnja, vidljivost, kako god  misija  OEBS može da pomogne kako bi podržali i unapredili  rad medija.

Oprema  je danas dodeljena medijima na severu Kosova – radio stanicama  Kontakt Plus i Kosovska Mitrovica, TV Most, portalu KoSSev I RTV Mir.

 

IZVOR: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još