• Početna>
  • Vesti>

OOSNS: Pokret socijalista na KiM, političke aveti koje su izdale srpske nacionalne i državne interese

Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji izdali su još jedno saopštenje, a povodom prekida saradnje sa Pokretom socijalista na Kosovu i Metohiji,koje prenosimo u celosti:

“Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji zauzeli su neopoziv stav prema političkim avetima, koji se predstavljaju kao Pokret socijalista na KiM. Oni više politički ne postoje, i u to će se uveriti kada budu samostalno nastupali na bilo kojim narednim izborima.

Nož u leđa se ne prašta. Nikada.

Očajnički pokušaji te grupe da se kamuflira neiskrenim zaklinjanjem na lojalnost premijeru i Vladi Srbije i kupe sebi još neki dan na političkoj sceni ostaće jalovi, jer Vladu Srbije niti njenog predsednika nisu pitali za mišljenje kada su u Prištini zajedno sa Isom Mustafom pravili antisrpski prevrat.

Svoju “ljubav” i “lojalnost” prema Srbiji i njenoj vladi pokazali ste izdajom srpskih nacionalnih i državnih interesa, kada ste sa Mustafom, a ne sa SNS i Aleksandrom Vučićem odlučivali ko će da predstavlja Srbe na KiM.

Nemojte da štitite Aleksandra Vučića od Srpske napredne stranke. Ne zna se šta je odvratnije: vaša izdaja ili verovanje da nakon svega što ste učinili možete da se iskupite poltronstvom i nastojanjem da posvađate Aleksandra Vučića sa njegovom sopstvenom strankom. Vi mislite i radite kao mali i zli ljudi, zato što jeste takvi, ali ste konačno sami sebe raskrinkali i pokazali svoje pravo lice zabivši nož u leđa stranci kojoj dugujete svoje postojanje, ali i nož u leđa preostalom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Zaboravili ste i na Vučića i na Srbiju kada ste raspisali konkurse za integraciju zdravstva i prosvete u Leposaviću u kosovski sistem, i tako počinili izdaju samo da biste mogli da zaposlite vaše članove i poslušnike. Zaboravili ste na SNS kada ste državne institucije Srbije zloupotrebili sa namerom da ono što je od njih ostalo pretvorite u prćiju Pokreta socijalista na KiM.

Zato danas u Vladi Srbije i niste odgovorni za KiM.

Slagali ste javnost i kada ste rekli da smo ćutali kada su vašeg Jablanovića smenjivali kao srpskog predstavnika u pokrajinskim institucijama. Nismo ćutali. Ali nismo ćutali, ni žmurili kada je iza leđa Vlade i premijera Srbije napravio koalicioni dogovor vaše stranke i vođa Albanaca, zbog čega je i najuren sa čela Srpske liste.

Podsećamo vas na surovu istinu – da bi bez nas cenzus na lokalnim, pokrajinskim i bilo kojim drugim izborima za vas ostao nedosanjani san. I zato ćemo vam, gospodo, pružiti to zadovoljstvo da svoj legitimitet i poverenje kod građana proverite samostalno.

Mogli ste da budete deo jednog velikog srpskog nacionalnog pokreta i projekta, ali ste, zato što ste nesposobni za išta veliko, osim za snažne reči i velike manipulacije, odabrali da budete Mustafini poslušnici i da prodate nacionalno jedinstvo za šaku privilegija”

Comments

Pročitaj još