Dačić Vucisu: Neprihvatljivo članstvo KiM u UNESKO

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić informisao je predsednika grčkog parlamenta Nikolaosa Vucisa o situaciji na KiM, neodrživom povratku raseljenih Srba, ugroženosti srpskog nasleđa i neprihvatljivosti aspiracija Prištine da se učlani u Unesko i druge međunarodne organizacije.

Dačić veruje da će poseta Vucisa dati dodatni podsticaj političkom dijalogu na visokom nivou između dve prijateljske zemlje.

Vucis boravi u zvaničnoj poseti Srbiji 19. i 20. decembra.

Dačić je izrazio zadovoljstvo susretom, a s naše strane prenet je značajan interes da se odnosi s Grčkom, kvalitativno prodube u svim oblastima od obostranog interesa, jer to nalaže istorijska bliskost i solidarnost naša dva naroda.

Tokom srdačnog razgovora, razmenjena su mišljenja o aktuelnim pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Sagledane su implikacije migrantske krize po stabilnost i bezbednost evropskog kontinenta, i istaknuta je neophodnost zajedničkog i efikasnog rešenja na nivou Evropske unije.

Vucis je prethodno razgovarao sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, premijerom Aleksandrom Vučićem, a sutra će se obratiti poslanicima na posebnoj sednici.

Comments

Pročitaj još