• Početna>
  • Vesti>

Tomiću plaketa za dati doprinos od KUD „Šarski behar“

KUD „Šarski pehar“ iz Prizrena je sinoć organizovalo Veče poezije na kome su predstavili svoje godišnje rezultate i zahvali se onima koji su njihov rad u proteklom periodu pomogli. Plaketa za dati doprinos dodeljena je i direktoru Kancelarije za zajednice Ivanu Tomiću.

Zahvalivši se na Plaketi koju su mu dodelili, Tomić je kazao da je uživao u celokupnom programu koji su priredili i dodao da će sigurno i u buduće sarađivati, jer su kako je ocenio,  kulturno-umetnička društva ne samo čuvari kulture i tradicije, nego i ličnog identiteta jedne zajednice.

„Kancelarija za pitanja zajednica nastavlja da podržava kulturno-umetnička društva iz svih zajednica. Sa KUD „Šarski behar“ ove godine smo implementirali nekoliko projekata kao što su organizacija Dana Bošnjaka, podrška školi odbojke, veče poezije i organizacija nekoliko predstava koje su odigrane na teritorijama opština Gračanica i Prizren. Zadovoljan sam implementacijom dosadašnjih projekata koje smo imali sa ovom organizacijom. Zahvalio bih se direktoru Edisu Mustafiću na uručenoj plaketi koja je svakako podstrek da nastavimo zajednički da radimo kako bi očuvali kulturu i tradiciju bošnjačke zajednice na Kosovu, jer je postojanje različitih zajednica osnov demokratije jednog društva i stoga sve podjednako važne“, kazao je Tomić.

Direktor Kancelarije za zajednice je KUD „Šarski behar“ poželeo da u narednim godinama zabeleže još zapaženije rezultate.

KUD „Šarski behar“ postoji već 25 godina. To je najstarije i najaktivnije kulturno-umetničko društvo Bošnjaka, koje gaji kulturnu baštinu i čuva tradiciju. Okuplja preko 50 članova folklora.

Comments

Pročitaj još