Jevtić: Ne odustajemo od opstanka na Kosovu

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić boravio je danas u selu Banje u opštini Srbica i tom prilikom svečanim presecanjem trake predao na korišćenje deci i kolektivu predškolske ustanove „ Maja “ novi objekat čiju je izgradnju i opremanje u potpunosti finansiralo Ministarstvo za zajednice i povratak.

Jevtić je nakon otvaranja objekta rekao da se ulaganjem u nove vrtiće na Kosovu ulaže u budućnost.

„ Evo godinu dana nakon onoga što smo obećali, uspeli smo danas da ovde otvorimo jedan zaista lep objekat, koji pre svega pruža sve one potrebne uslove da deca normalno borave, obrazuju se i odrastaju isto onako kao što odrastaju i obrazuju se i njihovi vršnjaci u nekim drugim mestima. Na ovaj način smo poslali poruku da ne odustajemo da opstanemo na ovim prostorima i da ćemo nastaviti da ulažemo u sve ono što je budućnost a budućnost jeste upravo izgradnja ovakvih objekata i omogućavanje najmlađima da imaju normalne uslove za obrazovanje i svega onoga što njihov život čini normalnim i dostojnim vremena u kome živimo“, rekao je ministar.

Jevtić je rekao da raduje činjenica da danas u selima Suvo Grlo i Banje ima 90 dece.

„To je nešto što treba da bude primer i ostalima. Ostalima u onom smislu, i tu pre svega govorim o sredinama u kojima Srba nema toliko puno, i koji su se takođe suočavali sa zaista puno problema u prošlosti a koji su i pored tih problema uspeli da pobede ono što je u tom trenutku bilo nemoguće pobediti, a to je pre svega želja za opstankom, želja da na ovim prostorima bude što više mladih jer to znači da će u budućnosti nas na ovim prostorima biti više“, kazao je ministar u obraćanju okupljenim meštanima sela Banje.

Direktorica predškolske ustanove „Maja“, Marija Savić je istakla da je nova zgrada koja je danas otovorena od velikog značaja jer poboljšava boravak dece u vrtiću.

„Otvaranje i izgradnja jednog ovakvog objekta za nas Srbe koji živimo u opštini Srbica od ogromnog je značaja, zato bi želela u svoje ime a i u ime čitavog kolektiva predškolske ustanove „ Maja “ i meštana ova dva sela da se zahvalimo ministru Jevtiću na ukazanoj prilici i na tome što nam je omogućio da naša deca dobiju jedan novi objekat koji je po najvišim evropskim standardima“

Ministar Jevtić je tokom posete rekao i da će ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da ulaže i dalje u selima Banje, Suvo Grlo kao i ostalim srpskim sredinama i da će se zajedno sa ljudima određivati prioriteti koji će pomoći da pobedi život jer je uravo to cilj. On je rekao da će se selima poput ovih pomoći i da se ekonomija razvije kako bi se otvorila još neka radna mesta a da će to biti samo jedan od prioriteta.

Prilikom današnje posete selu Banje ministar je svoj deci koji žive u ovom mestu, njima oko devedesetoro podelio novogodišnje poklon paketiće.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još