• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Nema rušenja zida, biće redizajniran i transformisan u amfiteatar

Na sastanku tehničkih timova za sprovođenje dogovora o mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici, koji je danas održan u Kancelariji Evropske unije u Prištini, postignut je dogovor da postojeći potporni zid u blizini mosta bude redizajniran, odnosno transformisan u otvoreni amfiteatar koji će biti deo pešačke zone u ulici Kralja Petra u severnom delu grada, stoji u saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića.

“Obe strane su veoma konstruktivno iznele činjenice koje su doprinele da ovaj sastanak rezultira pronalaženjem najboljeg rešenja, a predstavnici Evropske unije pomogli su usaglašavanju obostrano prihvatljivog dogovora” navodi Rakić.

Rakić navodi da uprkos tome “što kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri iznosi neistine najavljujući rušenje zida u severnom delu grada, čime po ko zna koji put grubo krši postignuti dogovor, srpska delegacija je zadovoljna danas usaglašenim dizajnerskim rešenjima, koja, još jednom naglašavamo, ne podrazumevaju nikakvo rušenja zida”.

U narednim danima svi dogovori će biti sprovedeni u delo, a sa ciljem da srpska zajednica dobije trajni mir i stabilnost, kaže gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice.

Most preko Ibra, u skladu sa ranijim dogovorima, neće biti otvoren pre završetka pešačke zone u ulici Kralja Petra, odnosno stvaranja bezbednosnih pretpostavki za njegovo puštanje u saobraćaj, zaključuje Rakić.

Comments

Pročitaj još