Koncert u Mitrovačkom dvoru večeras u 19h

Povodom koncerta koji će se održati večeras u organizovana je konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik Privremenog organa Opštine Aleksandar Spirić, Časlav Milisavljević, kao i umetnici koji će nastupati večeras u Kosovskoj Mitrovici, Merima Njegomir, Snežana Berić, Oliver Njego i Nikola Rackov.

Aleksandar Spirić je poželeo dobrodošlicu gostima i istakao da su tendencije Privremenog organa da živod građana bude obogaćen pravim kulturnim vrednostima.

„Značaj večerašnjeg koncerta ogleda se u tome da su se umetnici odazvali na poziv naše Opštine da učestvuju i daju značajan doprinos. Večerašnjim koncertom pokloniće nezaboravno veče građanima Kosovske Mitrovice i ljubiteljima prave i vredne muzike“ rekao je Spirić.

Ovo će biti koncert različitih žanrova, evergrin muzike i operskih arija rekla je Merima Njegomir.

„Drago mi je što smo danas ovde. Sinoć smo imali jednu lepu i veliku probu, i sigurna sam da smo se svi veoma dobro osećali. Radosni smo što ćemo pred publikom Kosovske Mitrovice moći da prikažemo i pokažemo ono znamo“ istakla je Merima.

Snežana Berić, inače počasni građanin Kosovske Mitrovice, ističe da joj je drago što je ponovo u ovom gradu.

„Večeras sam posebno uzbuđena što sam ovde sa svojim kolegama. Sa sinoćne probe prenećemo sve one najpozitivnije emocije, kako muzičke tako ljudske, i jednu empatiju, odnosno saosećanje sa narodom koji će večeras doći da nas sluša“ rekla je Snežana Berić.

Nikola Rackov, profesor klavira, kaže da ga za ovaj grad vezuju divna sećanja, a za večerašnji nastup je obećao dobru muziku.

„Sinoć je bilo veliko veče, buđenje sećanja na divne dane provedene ovde, i na mnogo dolazaka po isključivo humanitarnoj osnovi. Kada god smo bili pozvani, u bilo kojim uslovima, mi smo dolazili. Ja muziku delim na dobru i lošu, sve žanrove obožavam, ali za lošu nikad nisam bio. Vi ćete večeras slušati dobru muziku“ kazao je Rackov.

Oliver Njego je govorio o repertoaru koji možemo očekivati večeras.

„Biće dosta zaboravljenih, dosta davno nečuvenih nota i nadam se da ćete uživati. Želim vam dobrodošlicu na koncert i hvala na lepom dočeku“ rekao je Njego.

Koncert će se održati večeras u Mitrovačkom dvoru i počeće u 19h.

Comments

Pročitaj još