• Početna>
  • Vesti>

Javni poziv za Svetosavsku nagradu za doprinos kvalitetnom obrazovanju

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upućuje javni poziv svim zainteresovanim obrazovno-vaspitnim ustanovama, strukovnim udruženjima, zajednicama škola, univerzitetima, obrazovno-naučnim institucijama, drugim pravnim i fizičkim licima da predlože kandidate za dodelu Svetosavske nagrade za 2016. godinu.

Svetosavska nagrada je priznanje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u 2016. godini.

Pravo da budu predloženi za dodelu Svetosavske nagrade imaju učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola
studenti svih nivoa studija, zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika i visokoškolskim ustanovama, ustanove (predškolske, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove, ustanove učeničkog i studentskog standarda), stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja i ostali pojedinci i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i posebno doprinose razvoju i unapređivanju prosvete i afirmaciji opštih i posebnih standarda postignuća (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi).

Predlozi se dostavljaju najkasnije do 5. januara 2017. godine, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2016. godinu“.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još