Mustafu NATO kroz šumu prošvercovao na sever KiM

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić kaže da je pokrajinskog premijera Isu Mustafu danas NATO “prošvercovao” migratskom rutom na severu KIM, tamo gde ga sprski narod neće i ne želi što je i pokazao blokadama koje je napravio.

“Dakle, migrantskom rutom je prošvercovan kroz šumu na sever KIM, na teritoriju između opština Zvečan i Leposavić prošao je kroz šumu i kroz albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigrunost i eventualno ispovoricira nasilnu reakciju našeg stanovništvo na tom delu KIM”, rekao je Đurić novinarima.

O namerama Mustafe, dodao je Đurić, prilikom “blic” i “šverc” posete severu KIM najbolje govori društvo u kojem je došao u kojem ga je prošvercovao NATO na sever KiM , a među ljudima sa kojima je bio je i “takozvani ministar kosovskih snaga bezbednosti Devoli”.

To govori, smatra Đurić, o stvarnim namerama i gospodina Mustafe kome ova poseta verovatno delimično služi za političku propagandu , delimično da bi zastrašio Srbe na severu KIM i isprovocirao neku reakciju.

“Međutim, ovo van svake sumnje predstavlja i kršenje obaveza međunarodnog bezbednosnog prisustva KFOR-a i NATO-a na severu KIM, koji ne smeju i nemaju pravo da dozvole prisustvo predstavnika takozvanih kosovskih snaga bezbednosti na severu KIM”, naveo je Đurić.

Dodao je da je razgovarao sa sprskim političkim predstavnicima o ovom, kako kaže, neodgovornom i nesuvislom aktu Mustafe, i oni su ga, navodi, obavestili da će do daljeg prekinuti svaku kominikaciju i saradnju sa KFOR-om.

Đurić na kraju konstatuje da mu je Mustafa ukrao svu slavu pošto, kako primećuje, sada i on očigledno po KiM putuje šumskim putevima ” kao što i ja ponekad moram da putujem”.

 

Izvor: Tanjug

Comments