• Početna>
  • Vesti>

Most na Bistrici otvoren, Mustafa stigao alternativnim putem

Najveća investicija Kfora na Kosovu, novi most, preko reke Bistrice, čija je vrednost 400.000 evra otvoren je za saobraćaj danas a istovremeno u Zvečanu su Srbi bliokirali magistralni put Priština – Raška zbog dolaska na sever kosovskog premijera Ise Mustafe.

Zvaničnici, među kojima i kosovski premijer, koristili su alternativne putne pravce i prisustvovali ceremoniji koju je organizovao Kfor a povodom otvaranja mosta.

Komandant Kfora general major Đovani Fungo izjavio je na svečanosti da je most projektovan od strane kompanije čiji je vlasnik Srbin a da ga je gradila kompanija kojom rukovodi kosovski Albanac.

“Novi most je konkretan primer obostrano korisne saradnje između NATO-a, institucija i svih zajednica,” rekao je Fungo istakavši da otvaranje mosta predstavlja dodatnu promociju mira, prosperiteta i razvoja na Kosovu i za Kosovo.

Izgradnja mosta je finansirana od strane NATO zemalja, izgrađen je prema svim evropskim standardima i pružiće bolju i bezbedniju saobraćajnu vezu za vozila i za pešake.

Ovaj događaj pokazuje da Kfor igra važnu ulogu u osiguravanju mirnog i sigurnog okruženja kao i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, naveli su povodom ovog događaja iz Kfora.

Za vreme trajanja ceremenoje na petnaestak kilometara odatle Srbi su u Rudaru kod Zvečana držali u blokadi magistralni pravac kako bi sprečili kosovskoh premijera da poseti sever Kosova.

Međutim sve zvanice su stigle na događaj koji je organizovao Kfor koristeći zaobilazne puteve.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još