Brisel: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Foto: Virginia Maoy

Razgovori na ekspertskom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine nastavljaju se i danas u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

U četvrtak uveče završen je drugi dan razgovora u okviru ovonedeljne runde dijaloga, a tokom 12-časovnih razgovora jedina tema bila je sprovođenje dogovora o telekomunikacijama, potvrđeno je Tanjugu iz Kancelarije za KiM.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić takođe je tokom dana potvrdila da se u Briselu razgovaralo o primeni dogovora o telekomunikacijama.

“Mi pozdravljamo dogovor postignut u nedelju. Obe strane u Briselu razgovaraju o detaljima u cilju primene dogovora”, izjavila je Kocijančić za Tanjug.

U Kancelariji za KiM ocenjuju da bi danas mogao biti postignut i konačni dogovor o detaljima primene sporazuma u okviru telekomunikacija, kao što su raspored novih lokacija baznih stanica i frekvencije kojima će biti omogućen dovoljan protok za internet i telekom.

Delegaciju Beograda u dijalogu na ekspertskom nivou predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Pored predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, delegaciju čine i predstavnici nadležnih institucija iz oblasti o kojima se razgovara.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još